Ваша питања


1. Ко може да се пријави за курс?

За сада су пријаве отворене само за просветне раднике за групни, индивидуални рад и рад у пару, док су индивидуални часови отворени и за децу просветних радника.  За часове за полазнике ван просвете, молимо вас да нас контактирате путем имејла elo@zajednicaucenja.edu.rs

2. Како је организована настава?

Настава се одржава 2 пута недељно по групама са највише 6 полазника и у унапред утврђеним терминима.  Индивидуални часови и часови у пару се такође одржавају 2 пута недељно, али је број места за ове часове ограничен. Часови се одвијају уживо у унапред утврђеним терминима, за полазнике у групама најчешће у периоду од  18 – 21h, за остале на основу договора полазника и предавача. Више о самој настави, можете сазнати на страниџи часови.

3. Нисам толико вешт/a на компјутеру, хоћу ли се снаћи на платформи преко које подучавате?

За похађање наше онлајн наставе довољно је основно познавање рада на рачунару и приступ интернету. Платформа коју користимо је професионална с те стране што нам омогућава максималну интеракцију са учесницима и лако дељење мултимедијалног материјала. Самим полазницима ће коришћење исте бити врло лако, без обзира на степен познавања рада на рачунару.


4. Да ли треба да инсталирамо неки програм на рачунар да бисмо могли да приступимо виртуелној учионици у којој се одржавају часови?

Не, полазници не треба ништа да инсталирају. Све што је потребно за похађање часова је рачунар који је прикључен на интернет.


5. Шта је то пробни час?

Пробни часови се одржавају у недељи пре званичног почетка семестра и најчешће трају до 30 минута. На пробном часу се упознајете са предавачима, методом рада, начином функционисања платформе и договарате се са предавачима око термина одржавања часова који вам одговара.


6. Да ли ћемо пре почетка пробног и осталих часова добити неко техничко упутство како да приступимо виртуелној учионици?

Да, пре пробног часа добићете детаљно сликовно упутство како да приступите учионици, а у току пробног часа како да је и користите. На вама је само да обезбедите било које слушалице за рачунар или лаптоп до почетка наставе и да имате приступ интернету.

 

7. Ако се пријавим за одређени ниво знања енглеског језика или тест то покаже, а током наставе увидим да је тај ниво виши или нижи од оног који мени одговара, може ли се променити група?

Да, у том случају ћемо полазника пребацити у групу у којој може највише да напредује


8. Колико траје курс?

Јесењи семестар траје 3 месеца, а пролећни 5 месеци. Полазници могу похађати један семестар или више семестара по својој жељи, али су до сада готово сви полазници били изузетно задовољни наставом и квалитетом наученог, па су се пријављивали и за наредни семестар. Полазници у наредном семестру настављају са учењем новог градива и бивају распоређени у групу која одговара нивоу њиховог знања.


9. Да ли добијам потврду о похађању наставе?

На крају сваког семестра полазници запослени у просвети добијају уверење о завршеном семестру.

10. Како да знам који ниво знања поседујем?

Све полазнике који нису сигурни који ниво знања језика поседују, молимо да приликом попуњавања пријаве за наше онлајн часове назначе у пријави да желе да раде тест за процену знања, а ми ћемо их контактирати путем имејла, који оставе у пријави. За овај тест вам није потребна никаква припрема.

11. Желим да унапредим конверзацију, да ли је то могуће на вашим часовима?

Наши часови се управо највише заснивају на развијању вештине говора. Сви остали аспекти попут проширивања вокабулара или граматичких јединица, раде се кроз комуникативне активности, кроз интеракцију полазника са предавачем, али и другим полазницима у оквиру групе. Полазници активно дискутују на задате теме и тако унапређују своје вештине комуникације.


12. Да ли морам да будем члан Заједнице која учи ,,Сазнање", да бих се пријавио за курс?

Не морате, али вам чланство у њој може донети прегршт корисних идеја, размену искустава и бенефиције у вези са активностима које удружење организује.


За остала питања стојимо вам на располагању путем имејл адресе: elo@zajednicaucenja.edu.rs


Comments